středa 28. listopadu 2007

Ostrov : Augustinova věžička



28. 11. 07 ||| Objevil se u mě Moucha (Jan Duchoň), něco jsme poladili a vydali jsme se za boulderingem. Už druhým dnem bylo v okolí Tisí krásně, nebyla žádná chumelenice ba ani mlha a toho se muselo využít, kdo ví kdy tady zase bude tak hezky... Sněhu tu není moc, ale je a plácat se jím někam daleko se mi rozhodně nechtělo, proto padla volba na Ostrov. Je tam dost boulderingu blízko od auta, pár kousků dokonce i přímo ze silnice... Nahoře u silnice byly šutry ováté sněhem a mokré a tak nezbývala jiná volba nežli Augustinova věžička.


Věžička je vlastně spíše balvan a to hezky velký. Nalézá se přímo pod Ostrovskou dominantou, kterou je bezesporu věž Císař. Přístup k bloku je nejlepší ze silnice, tak 50m na silnici za rybníkem směrem k hranici u plynových nádrží svahem nahoru, šutr je vidět už z cesty... Napřed jsem měl pocit že si tam moc nezalezeme, ale po chvilce jsem si začal vybavovat starý bouldry a variantičky, což mělo za následek: bouldrování až do tmy a naší velkou spokojenost, prostě lepší než na stěně...
 



Poprvé jsem na tomto balvanu bouldroval už tak před 10 rokama. Spolu s Růžanem jsme se marně pokoušeli o traverz v údolce a už tehdy jsem věděl, že tenhle šutr jednou bude v kurzu, vím to i dnes, ale kdy to bude, tak to vážně netušim... třeba už brzo... Jenže takových šutrů tady je, že na tenhle není moc času. Párkrát jsme tam bouldřili s Ondrou, spolu jsme dokonce celý balvan čistili a upravovali okolní terén. Zatím je zde asi 10 bouldříků a variant a samozřejmě i pár projektů s velkým P.

[1] z 1 do A : Rozhýbátko,sd 6a+/b
(kamkoliv jinám z1 je projekt)
[2] z 2 do A : Měká radost,sd 6b+/c
[3] z 2 do B : Projekt,sd 7a+? bez hrany?
(kamkoliv jinám z2 je projekt)
[4] z 3 do C : Projekt,ze stoje 8a+?,sd ?, nejtežší krok je na vršek...
[5] z 3 do D : Projekt,ze stoje 8b+?,sd ?,
[6] z 3 do E : Projekt,sd 7b+/c/c+?, bez hrany
[7] z 3 do F : Projekt,sd 7b+/c,sd ?
[8] z 3 do G : Hra za hranou,sd 6c+/7a?
(kamkoliv jinám z3 je projekt)
[9] z 4 do 3 : Traverz do sedu,sd 6c/+?
[10] z 4 do F : Neviditelné peklo,sd 7a+?
[11] z 4 do G : Za hranu za hranu,sd 6c/+?
(kamkoliv jinám z4 je projekt)


Ukázka boulderingu u silnice, Jednosměrka sd 7a, foto: Ondra Beneš, 20.11.07

Žádné komentáře: